Ekintzailetza EAEn: hazkunde iraunkorreko ekosistema

GEM 2023-2024 txostenak Euskadiko jasangarritasunean, digitalizazioan eta politika publikoetan egindako aurrerapenak nabarmentzen ditu
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ekintzailetzaren Euskal Behatokiak, EEB-OVEk, Global Entrepreneurship Monitor (GEM) 2023-2024 txostenaren emaitzak aurkeztu ditu, Euskadiko ekintzailetzaren egoera aztertuz. Deustuko Unibertsitatean egindako ekitaldian, esparru akademikoko eta instituzionaleko pertsona garrantzitsuek ekosistema ekintzailea indartzeko erronka eta aukera nagusiei heldu zieten.

GEM txostenaren aurkikuntza nagusien artean honako hauek nabarmentzen dira:

  • Jarduera ekintzailearen egonkortasuna: Jarduera ekintzailearen tasa (TEA) % 5,5ekoa da Euskadin, azken 20 urteetako batez besteko historikoaren ( % 4,6) gainetik.

 

  • Ekiteko asmoa: Biztanleriaren % 7k datozen hiru urteetan ekiteko asmoa du, hazteko potentzial sendoa erakutsiz.

 

  • Gizarte-pertzepzioaren hobekuntza: Herritarren % 47,5ek uste dute ekiteko behar diren ezagutzak badituztela, eta genero-arrakala, berriz, ezabatu egin da, gizonen eta emakumeen arteko parte-hartze ekitatiboarekin.

 

  • Aurrerapenak berrikuntzan eta digitalizazioan: Ekintzaileen % 35,3k produktu edo zerbitzuetan berritu du, eta % 78,5ek teknologia digitalak erabili ditu bere negozioetarako.

 

  • Finantzaketaren dibertsifikazioa: Negozio gehiago hasi dira 150.000 eurotik gorako inbertsioekin, eta horrek ekosistema ekintzailearen indartzea islatzen du.

    Txostenak azpimarratzen du politika publikoek eta erakundeen babesak duten garrantzia ekosistema ekintzaile inklusibo, lehiakor eta iraunkor baterako.

    Ezagutu txostenaren xehetasun guztiak hemen: Sartu azterketa osora hemen.

También te puede interesar:

entradas relacionadas

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies